Een beter milieu begint bij jezelf
WarmGedeeld zorgt ervoor dat het water via de warmte-unit uw ruimte binnen komt. De warmte-unit is een witte box in uw bij- of bergingsruimte in de woning. Het warme water kan naar uw verwarmingssysteem (binneninstallatie) dankzij deze box. Het warme tapwater dat u in uw keuken en badkamer gebruikt wordt verzorgd door de warmte-unit. Koken gebeurt dan op een elektrische, keramische-of inductiekookplaat, daarom ontbreekt een gasaansluiting.
Zo draagt u een steentje bij aan een beter milieu en heeft u toch alle comfort in huis die past bij deze tijd.
Hoe kunt u zuiniger met warmteverlies om gaan.
- Hoe beter uw verwarmde ruimte is geïsoleerd, hoe minder nut het heeft om de temperatuur tijdelijk te verlagen. ’s Nachts koelt de ruimte af en die moet u ’s morgens weer op temperatuur brengen. Het is comfortabeler voor u en duurzamer om de temperatuur niet of maar een beetje (2 °C) te verlagen.
- De temperatuur tijdelijk lager (>4 °C) in te stellen, bijvoorbeeld als u een tijd niet thuis bent of ’s nachts, is een keuze die we alleen nog maar in minder goed geïsoleerde woningen adviseren.
- Als u een systeem met vloerverwarming in de verwarmde ruimte heeft beschikt u door gelijkmatige verdeling van warmte over een aangename temperatuur. Vloerverwarming warmt traag op en koelt traag af (het duurt even voordat de ruimte van temperatuur verandert), hierom raden wij u af om de temperatuur tijdelijk lager in te stellen. Het levert u een laag energieverbruik op.
- Creëer voldoende afstand tussen radiatoren en meubels. Ook lange gordijnen hangen beter niet voor de radiator. Zo krijgen radiatoren de kans om warmte vrij af te geven.
- In ruimtes die u niet gebruikt adviseren wij de warmte op een laagste stand te zetten en alle deuren gesloten te houden.
- Voorkom lucht- of gasvorming in de leidingen of radiatoren. U hoort dit aan een borrelend geluid? Door het ontluchten van de radiatoren helpt u te ontluchten. Hiervoor is er het speciale ontluchtingssleuteltje dat je op het ontluchtingsventiel van de radiator zet en langzaam een beetje open draait (naar links) tot u lucht hoort ontsnappen. Als er water uit de opening komt draait u het ventiel weer dicht (naar rechts). Van beneden naar boven werkt u zo alle radiatoren af.
- Check of laat voor u checken of bijvoorbeeld leidingwerk voldoende geïsoleerd is en geen warmtelekken en/of koudebruggen heeft.
- Via uw persoonlijke login houdt u uw verbruiksgegevens bij en voorkomt u onaangename verrassingen op de facturatie.