☰  MENU

kostenbesparingen

kostenbesparingen

Uw eigen lokale warmte die collectief op een centrale plaats wordt opgewekt én de natuur niet uitput of beschadigd. Willen we dat niet allemaal?  Om verspillingen te voorkomen wordt de bron zo dicht mogelijk nabij de wooneenheden gesitueerd. Het leidingennetwerk wordt optimaal geïsoleerd. Door dit ingenieuze leidingentracé wordt de warmte (warm water) naar de verschillende afnemers in collectieve wooneenheden en bedrijfsruimtes in uw buurt gebracht. Maar wat kan je zelf doen om kosten te besparen? Lees hier meer >>>

Een beter milieu begint bij jezelf

WarmGedeeld zorgt ervoor dat het water via de warmte-unit uw ruimte binnen komt.  De warmte-unit is een witte box in uw bij- of bergingsruimte in de woning. Het warme water kan naar uw verwarmingssysteem (binneninstallatie) dankzij deze box. Het warme tapwater dat u in uw keuken en badkamer gebruikt wordt verzorgd door de warmte-unit. Koken gebeurt dan op een elektrische, keramische-of inductiekookplaat, daarom ontbreekt een gasaansluiting.

Zo draagt u een steentje bij aan een beter milieu en heeft u toch alle comfort in huis die past bij deze tijd.

Hoe kunt u zuiniger met warmteverlies om gaan.

  • Hoe beter uw verwarmde ruimte is geïsoleerd, hoe minder nut het heeft om de temperatuur tijdelijk te verlagen. ’s Nachts koelt de ruimte af en die moet u ’s morgens weer op temperatuur brengen. Het is comfortabeler voor u en duurzamer om de temperatuur niet of maar een beetje (2 °C) te verlagen.
  • De temperatuur tijdelijk lager (>4 °C) in te stellen, bijvoorbeeld als u een tijd niet thuis bent of ’s nachts, is een keuze die we alleen nog maar in minder goed geïsoleerde woningen adviseren.
  • Als u een systeem met vloerverwarming in de verwarmde ruimte heeft beschikt u door gelijkmatige verdeling van warmte over een aangename temperatuur. Vloerverwarming warmt traag op en koelt traag af (het duurt even voordat de ruimte van temperatuur verandert), hierom raden wij u af om de temperatuur tijdelijk lager in te stellen. Het levert u een laag energieverbruik op.
  • Creëer voldoende afstand tussen radiatoren en meubels. Ook lange gordijnen hangen beter niet voor de radiator. Zo krijgen radiatoren de kans om warmte vrij af te geven.
  • In ruimtes die u niet gebruikt adviseren wij de warmte op een laagste stand te zetten en alle deuren gesloten te houden.
  • Voorkom lucht- of gasvorming in de leidingen of radiatoren. U hoort dit aan een borrelend geluid? Door het ontluchten van de radiatoren helpt u te ontluchten. Hiervoor is er het speciale ontluchtingssleuteltje dat je op het ontluchtingsventiel van de radiator zet en langzaam een beetje open draait (naar links) tot u lucht hoort ontsnappen. Als er water uit de opening komt draait u het ventiel weer dicht (naar rechts). Van beneden naar boven werkt u zo alle radiatoren af.
  • Check of laat voor u checken of bijvoorbeeld leidingwerk voldoende geïsoleerd is en geen warmtelekken en/of koudebruggen heeft.
  • Via uw persoonlijke login houdt u uw verbruiksgegevens bij en voorkomt u onaangename verrassingen op de facturatie.

Share-Energy

visie op duurzaam

www.Share-Energy.nl

WarmGedeeld bv
Zilverschoon 30
6922 GV Duiven
+31 (0)85 3036383
info@WarmGedeeld.nl

Share-Energy

visie op duurzaam

www.Share-Energy.nl

WarmGedeeld bv
Zilverschoon 30
6922 GV Duiven
+31 (0)85 3036383
info@WarmGedeeld.nl

Terug