☰  MENU

optimaal comfort

optimaal comfort

Onze wensen ten aanzien van comfort zijn de laatste decennia enorm gegroeid. Daarnaast willen wij samen met u het milieu zo weinig mogelijk belasten en de fossiele grondstoffen zo min mogelijk uitputten voor onze kinderen en hun nageslacht. Dit zijn de speerpunten van WarmGedeeld, het leveren van comfortabele warmte die betrouwbare, betaalbaar, energiezuinige en dus duurzaam is. Samen kunnen we elkaar hierbij helpen. Lees hieronder meer >>>

Goede raad voor optimaal gebruik

Waar moet u op letten om uw verwarmingssysteem zo goed mogelijk te gebruiken? Hieronder vindt u adviezen.

Warmtecomfort

Voor een optimaal gebruikscomfort is het belangrijk dat u de ruimten waar meer warmteafgiftepunten zijn gelijkmatig verwarmt. Zet hiervoor in één ruimte alle warmteregelaars op dezelfde stand, hierdoor voorkomt u hinderlijke temperatuurstromen(trek). Door ook in de lente en de herfst uw pand een beetje te verwarmen, voorkomt u dat uw woning vochtig wordt.

Ventileren

Ventilatie is minstens zo belangrijk als verwarmen en isoleren. Daarom adviseren wij u de ruimtes minstens 15 minuten per dag te ventileren. Goed ventileren is nodig voor je gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. Een op de tien woningen heeft schimmel,  in veel ruimtes is er binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten en enkele woningen worden zelfs gevuld met tabaksrook en. Ventilatie kan dus beter en overmatig vocht kan zodoende uw woning verlaten.Ventilatie kost wat energie, maar het is geen verspilling: het is hard nodig voor je gezondheid. Via naden en kieren ging de luchtverversing vroeger in huis vanzelf, Maar in moderne kierdichte en goed geïsoleerde woningen gebeurt dat niet. Andere vormen van ventilatie is nodig. Vervuilde lucht in huis versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn. De woning moet eerst ontdaan worden van de vuile lucht  uit en schone lucht zal aangevoerd moeten worden.

Constante temperatuur

Om in uw woning steeds dezelfde temperatuur te houden, kunt u in de koude(re) maanden (het stookseizoen) het beste zoveel mogelijk een vaste temperatuur instellen. Als u de temperatuur wilt aanpassen, dan moet u dat geleidelijk doen. Het duurt even voordat uw woning warm wordt of afkoelt.

Tijdelijk een lagere temperatuur?

U kunt er voor kiezen om de temperatuur tijdelijk lager in te stellen (nachtverlaging). Bijvoorbeeld ’s nachts of als u een tijd niet thuis bent. Dan hoeft uw woning niet zo warm te zijn als overdag, wanneer u thuis bent. Zo kunt u energie besparen. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder nut het heeft om de temperatuur tijdelijk te verlagen. ’s Nachts koelt de woning af en die moet u ’s morgens weer op temperatuur brengen. Het is prettiger en comfortabeler voor u om de temperatuur niet of maar een beetje (2ºC) te verlagen.

Af en toe ontluchten

Hoort u een borrelend geluid in de leidingen of radiatoren, dan verhelpt u dit door de radiatoren te ontluchten. Zet daarvoor het speciale ontluchtingssleuteltje op het ontluchtingsventiel van de radiator en draai het langzaam een beetje open (naar links) tot u lucht hoort ontsnappen. Als er water uit de opening komt, draai het dan weer dicht. Zo werkt u alle radiatoren af, van beneden naar boven. Pas op: het water kan heet zijn.

Voorkom bevriezing

Als u in de winter langere tijd niet thuis bent, is het belangrijk dat u alle radiatorkranen in huis op de stand vorstbeveiliging’ zet (het sterretje) of stand 1 op de thermostaatkraan. Wees er zeker van dat alle radiatoren werken (warm worden) door de radiatorkraan even helemaal open te draaien. Denk ook aan de radiatoren in uw garage, kelder of berging. Als radiatoren niet warm worden, kan de radiatorkraan defect zijn. Neem dan contact op met uw installateur of de woningeigenaar.

Share-Energy

visie op duurzaam

www.Share-Energy.nl

WarmGedeeld bv
Zilverschoon 30
6922 GV Duiven
+31 (0)85 3036383
info@WarmGedeeld.nl

Share-Energy

visie op duurzaam

www.Share-Energy.nl

WarmGedeeld bv
Zilverschoon 30
6922 GV Duiven
+31 (0)85 3036383
info@WarmGedeeld.nl

Terug